Sud

U Sudu nema zaraženih virusom Covid-19, sumnju izazvala Novosađanka

Na naš tekst da u Aleksincu nema potvrđenih slučajeva zaraženih korona virusom, a da ima sumnjivih slučajeva, čitaoci su u komentarima izneli podatak da u Osnovnom sudu u Aleksincu navodno ima zaraženih virusom Covid-19.

Kako bismo sprečili širenje panike među građanima, redakcija je zatražila i zvaničnu ifromaciju iz aleksinačkog suda.

‒ Obaveštavamo vas da u Osnovnom sudu u Aleksincu nema zaposlenih koji su inficirani virusom Covid-19 – napisao je u poslatom saopštenju vršilac funkcije predsednika Osnovnog suda Nebojša Colić. 

Na naše pitanje da li je u sudu boravila osoba kod koje potvrđen Covid-19 dobili smo potvrdan odgovor, ali i podatak da su zaposleni koji su bili u kontaktu sa strankom u samoizolaciji i da nemaju simptome korona virusa.

‒ Tačan je podatak da je dana 16. 3.2020. godine na suđenju prisustvovala osoba sa boravištem u Novom Sadu, koja je dan kasnije obavestila epidemiološki institut u Novom Sadu da je pozitivna na navedeni virus. O tome, prilikom dolaska na suđenje nije obavestila bilo koga iz suda. Na osnovu toga, su sudija i zapisničar koji su iz Sokobanje stavljeni u samoizolaciju, stim da do današnjeg dana nemaju simptome na navedeni virus, niti je vršeno njihovo testiranje – naveli su u Sudu. 

U saopštenju su negirali i da su zaposleni išli na službeni put.

‒ Potpuno je netačno da su, kako se navodi u pojedinim komentarima, svi išli na službeni put, jer su sudija i zapisničar putovali službenim automobilom sa vozačem bez prisustva bilo koje stranke u vozilu, niti je po zakonskim propisima dozvoljeno da stranke i sudije u takvim slučajevima putuju zajedno – dodaje se u saopštenju. 

Prema zvaničnim informacijama, koje su potvrđene i danas na Štabu za vanredne situacije, za sada u Aleksincu nema potvrđenih slučajeva zaraženih korona virusom, dva lica su pod prismotrom, a za jedno se sa sigurnošću može tvrditi da nema simptome koji ukazuju na ovaj virus.

Nadležni apeluju na građane da ne šire paniku, kao i da ne objavljuju neproverene informacije i bespotrebno unose strah kod ljudi u ovakvoj situaciji.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

18 − 6 =