Sud

У Суду нема заражених вирусом Covid-19, сумњу изазвала Новосађанка

На наш текст да у Алексинцу нема потврђених случајева заражених корона вирусом, а да има сумњивих случајева, читаоци су у коментарима изнели податак да у Основном суду у Алексинцу наводно има заражених вирусом Covid-19.

Како бисмо спречили ширење панике међу грађанима, редакција је затражила и званичну ифромацију из алексиначког суда.

‒ Обавештавамо вас да у Основном суду у Алексинцу нема запослених који су инфицирани вирусом Covid-19 – написао је у послатом саопштењу вршилац функције председника Основног суда Небојша Цолић. 

На наше питање да ли је у суду боравила особа код које потврђен Covid-19 добили смо потврдан одговор, али и податак да су запослени који су били у контакту са странком у самоизолацији и да немају симптоме корона вируса.

‒ Тачан је податак да је дана 16. 3.2020. године на суђењу присуствовала особа са боравиштем у Новом Саду, која је дан касније обавестила епидемиолошки институт у Новом Саду да је позитивна на наведени вирус. О томе, приликом доласка на суђење није обавестила било кога из суда. На основу тога, су судија и записничар који су из Сокобање стављени у самоизолацију, стим да до данашњег дана немају симптоме на наведени вирус, нити је вршено њихово тестирање – навели су у Суду. 

У саопштењу су негирали и да су запослени ишли на службени пут.

‒ Потпуно је нетачно да су, како се наводи у појединим коментарима, сви ишли на службени пут, јер су судија и записничар путовали службеним аутомобилом са возачем без присуства било које странке у возилу, нити је по законским прописима дозвољено да странке и судије у таквим случајевима путују заједно – додаје се у саопштењу. 

Према званичним информацијама, које су потврђене и данас на Штабу за ванредне ситуације, за сада у Алексинцу нема потврђених случајева заражених корона вирусом, два лица су под присмотром, а за једно се са сигурношћу може тврдити да нема симптоме који указују на овај вирус.

Надлежни апелују на грађане да не шире панику, као и да не објављују непроверене информације и беспотребно уносе страх код људи у оваквој ситуацији.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 10 =