Поштујте изолацију, да не бисте имали вожњу за Пирот

Да непоштовање мера Владе Србије чији је циљ сузбијања вируса корона који се односе на забрану кретања старијих особа, као и свих лица у одређеном временском периоду, могу да вас скупо коштају показују и данашња дешавања у граду. Иако је општа оцена, која се могла чути и на данашњој седници Штаба, „да грађани не крше драстично ове мере”, ипак има појединаца који олако схватају целу ситуацију и себи дозвољавају бахато понашање нехајући превише за ова ограничења.

Ту срећу, или боље рећи несрећу, данас су окушала и два старија суграђана у јавности добро позната као људи који су упућени у сва градска дешавања и често јутарњу кафицу испијају у баштама главне улице. Иако ових дана неформално им је наводно наговештено да могу имати неприлике, они су наставили са таквим понашањем, а већ су премашили 65-ту годину живота.

Негде око 8 сати случајни пролазници су могли да виде ту исту господу како у пратњи полицијских службеника одлазе у полицијску станицу. Како незванично сазнајемо, спроведена је сва законски прописана процедура и предузете одређене казнене мере. То само показује да је враг однео шалу и да нема заштићених, па је неопходно да свако од нас поведе рачуна о сопственом понашању. У супротном како се најављивало, а већ се и примењује за непослушне, највероватније следи вожња до Пирота, где је одређен центар за бахате и оне који не желе да се повинују донетим мерама од стране надлежних органа. Да ли је то бесплатна вожња нисмо баш сигурни и вероватно та услуга вишеструко више кошта од најлуксузнијег таксија.

Иначе у Пироту, је један од три карантина у Србији за несавесне грађане који не поштују кућни карантин. Други је у Вршцу и трећи у Пожаревцу.

И да резимирамо, без обзира шта ми о нечему мислимо и да ли су изречене мере „оправдане или неоправдане” оне морају да се поштују. Оне су донете од надлежних органа који највише сносе одговорност за стање у друштву и здравље нације. Обично како бива, они који се највише противе одређеним прописима, у случају неповољне ситуације први окривљују институције и органе ове државе за такво стање.

Зато искажимо међусобно јединство и солидарност, а после када прође ова колективна недаћа око вируса, биће времена и прилика да једни другима кажемо и лепе и лоше речи.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + 8 =