U ražanjskim selima: Vakcinacija u Vitoševcu

U opštini Ražanj danas je počela vakcinacija i u seoskim naseljima bez zakazivanja preko eUprave. U naselju Vitoševac je prijavljeno 15 zainteresovanih osoba. Prema informacijama do kojih je došla naša redakcija ovakva akcija biće organizovana i u ostalim mesnim zajednicama u ražanjskoj opštini u kojima bude evidentirano najmanje 10 zainteresovanih osoba. Prijavljivanje se vrši kod predsednika mesnih zajednica.

Na punktu za vakcinaciju u Domu zdravlja Ražanj do danas je vakcinisano ukupno 1205 lica prvom dozom ili 16 odsto odraslog stanovništva i 809 lica drugom dozom vakcine, ili 11 odsto punoletnog stanovništva. Najveći broj građana opštine Ražanj vakcinisano je vakcinom kineskog proizvođača „Sinofarmˮ,  983 prvom i 755 drugom dozom, „Fajzerovomˮ 130 prvom i 54 drugom, dok je ruski „Sputnjik Vˮ dat kod 50, a „Astrazenekaˮ kod 42 osobe.

Iz ražanjskog Doma zdravlja upozoravaju da bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju i što je Srbija  trenutno među vodećim državama u svetu po broju vakcinisanih građana na milion stanovnika, epidemija nikako nije gotova. Zato stručnjaci ove ustanove pozivaju građane bez obzira da li su primili vakcinu ili ne, da nose maske u zatvorenom prostoru, vode računa o higijeni ruku, održavaju međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravaju prostorije.

Odgovornim ponašanjem, poštovanjem epidemioloških mera i poštovanjem termina vakcinacije najbrže ćemo doći do našeg zajedničkog cilja, a to je konačna pobeda nad korona virusom, poručuju zdravstveni radnici iz Doma zdravlja u Ražnju.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − eight =