У ражањским селима: Вакцинација у Витошевцу

У општини Ражањ данас је почела вакцинација и у сеоским насељима без заказивања преко еУправе. У насељу Витошевац је пријављено 15 заинтересованих особа. Према информацијама до којих је дошла наша редакција оваква акција биће организована и у осталим месним заједницама у ражањској општини у којима буде евидентирано најмање 10 заинтересованих особа. Пријављивање се врши код председника месних заједница.

На пункту за вакцинацију у Дому здравља Ражањ до данас је вакцинисано укупно 1205 лица првом дозом или 16 одсто одраслог становништва и 809 лица другом дозом вакцине, или 11 одсто пунолетног становништва. Највећи број грађана општине Ражањ вакцинисано је вакцином кинеског произвођача „Синофармˮ,  983 првом и 755 другом дозом, „Фајзеровомˮ 130 првом и 54 другом, док је руски „Спутњик Вˮ дат код 50, а „Астразенекаˮ код 42 особе.

Из ражањског Дома здравља упозоравају да без обзира на то што је вакцина стигла у нашу земљу и што је Србија  тренутно међу водећим државама у свету по броју вакцинисаних грађана на милион становника, епидемија никако није готова. Зато стручњаци ове установе позивају грађане без обзира да ли су примили вакцину или не, да носе маске у затвореном простору, воде рачуна о хигијени руку, одржавају међусобну дистанцу када год је то могуће и редовно проветравају просторије.

Одговорним понашањем, поштовањем епидемиолошких мера и поштовањем термина вакцинације најбрже ћемо доћи до нашег заједничког циља, а то је коначна победа над корона вирусом, поручују здравствени радници из Дома здравља у Ражњу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + three =