Saobraćaj

У прошлој години највише пара за уређење зона школа

На данашњој седници Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац усвојен је и Извештај о реализацији програма и коришћење средстава за финансирање активности на унапређењу безбедности саобраћаја у 2018. години. Савету је лане на располагању било шест милиона и 851 хиљада динара, а утрошено је пет милиона и 839 хиљада. Неутрошена средства од милион и 11 хиљада динара биће пренета у 2019. годину. Највише средстава у 2018. години утрошено је за уређење зона школа, око три милиона и 125 хиљада динара.

У прошлој години остварен је приход, највише од новчаних казни за прекршиоце у области саобраћаја, око три милиона 337 хиљада, а на располагању је било и око три и по милиона динара пренетих средстава из претходних година.

Saobraćaj Чланови Савета подржали су и предлог радне групе да ради унапређења безбедности саобраћаја у насељу Вакуп буду постављена два саобраћајна огледала. Једно ће бити монтирано код моста на реци Моравици, а друго са леве стране поред трафо станице у улици Бранка Голубовић из правца Алексинца. Из Месне заједнице Вакуп су упутили захтев и за регулисање саобраћаја у алексиначкој улици Јужноморавских бригада, где постоји велики број наводно непрописно паркираних аутомобила. Радна група Савета сматра да овај проблем треба решити тако што ће се према прекршиоцима предузимати мере у складу са законом након набавке возила за уклањање непрописно заустављених и паркираних возила.

Реагујући по захтеву Савета месне заједнице Тешица чланови радне групе су предложили да се постављање вертикалне и хоризонталне сигнализације поред основне школе изврши у складу са постојећим Закључком о уређењу зона школа и да ће се након уклањања растиња поред коловоза у самој раскрсници гледано из правца Дражевца створити добра прегледност возача који долазе из правца пута који води ка ГЦ Јеленац и да нема потребе за постављањем саобраћајног огледала. На путу ка ГЦ Јеленац биће постављен саобраћајни знак „пут са првенством пролаза” са допунском таблом „пружање пута са првенством пролаза” са десне стране коловоза у оба смера, а у улици која се укршта са овим путем биће постављен знак „уступање првенства пролаза”.

И на овој седници указано је на свеприсутан вандализам када су у питању стубићи на тротоару и саобраћајна огледала.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × five =