„Гимназијалци” и „Вождовци” најбољи у кошарци

У организацији Савеза за школски спорт Алексинац, данас је одржано општинско такмичење у кошарци за ученике основних и средњих школа. У преподневним часовима, на паркету алексиначке хале спортова снаге су најпре одмериле екипе девојчица, а затим и дечака из све три средње школе.

У обе категорије пласман екипа је био исти. Златом су се окитиле екипе Алексиначке гимназије, сребро је припало такмичарима из Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић”, док је бронза отишла у руке екипама Пољопривредне школе „Шуматовац”.

У наставку такмичења, након средњошколаца, у поподневним часовима публика је могла да одгледа само једну утакмицу у женској категорији екипа основних школа. Овога пута, на кошаркашком терену била је борбенија екипа Основне школе „Вожд Карађорђе” која је савладала кошаркашице Основне школе „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника.

Након девојчица, уследиле су утакмице дечака. Ове године, на позив Савеза за школски спорт Алексинац, одазвале су се пет основне школе и то „Вожд Карађорђе” из Алексинца, „Свети Сава” из Суботинца, „Вук Караџић” Житковац, из Трњана „Стојан Живковић Столе” и са Алексиначког Рудника „Јован Јовановић Змај”.

 

И код основаца злато је пратило злато, а сребро-сребро. Прво место освојила је екипа Основне школе „Вожд Карађорђе”, а друго Основне школе „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника. Бронзана одличја су овог пута припала кошаркашима Основне школе „Вук Караџић” из Житковца.

Првопласиране екипе данашњег општинског очекује окружно такмичење у Нишу. Према најавама, оно ће бити одржано последње недеље марта месеца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × three =