У прелепом амбијенту „Руске цркве” успешно завршена радионица традиционалног певања

У порти цркве Свете Тројице у Горњем Адровцу данас је одржана последња радионица традиционалног певања, чиме је и завршен програм етнокултуролошких радионица. Организатори радионица били су Центар за културу и уметност Алексинац и огранак Српске академије наука и уметности у Нишу.

У неформалном дружењу, али и интерпретирању традиционалних црквених и народних песама, али и кратком часу из историје овог културног здања, крунисано је дружење др Сање Ранковић, етномузиколога и полазника радионице, која ће из Алексинца понети лепе успомене.

‒ Веома је важно да традиционално певање као активност поново заживи, јер то је део наше културе, наше свакодневнице ‒ сматра др Сања Ранковић и наглашава да јој је веома драго што у Алексинцу постоје људи који желе да се тиме баве и што је Центар за културу и уметност узео учешће у организовању овакве радионице.

Радионица традиционалног певања одржана је са циљем очувања материјалне и не материјалне баштине наших крајева, усменог стваралаштва и језика, традиције и обичаја. Кроз три циклуса радионица прошло је око двадесетак полазника.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 10 =