Autobuska

Све више села без превоза:„Ниш-експрес”-у криви општина и нелегални таксисти

Једино саобраћајно предузеће које се бави јавним превозом на територији општине Алексинац „Ниш-експрес” наставило је и у јулу са укидањем, по њиховом тумачењу, нерентабилних линија. Овог пута без превоза су остали путници на линији Алексинац – Гредетин и обрнуто. Иначе, по причи самих корисника аутобуског превоза, сада се у том правцу не одржава ниједна линија, односно у двадесетак насеља на потезу од Житковца до Витковца и према Јаковљу и Каменици. И у другим алексиначким насељима није боља ситуација. Изузетак су села која се налазе на регионалним путевима, где саобраћају међумесни поласци попут Ниш-Алексинац, преко Тешице, Ниш-Сокобања и слично.

Да ли су линије трајно или привремено укинуте јавност за сада нема одговор. Једно од питања упућених „Ниш-експресу” било је и оно које се односило до када ће бити обустављен саобраћај на овим сталним линијама. На њега нам није послат одговор.

Odgovor Niš ekspresaУ одговору нашој редакцији, овај превозник истиче да поласци који од понедељка 27. јула не саобраћају су Алексинац – Гредетин и обрнуто и да је на тој траси од двадесетак села, у зависности од дела дана и поласка, било од три до 10 путника.

У послатом обавештењу, које је потписао Милан Јовановић, помоћник директора за економске послове, осим што се истиче да од продатих карата не могу да се покрију трошкови одржавања тих полазака стоји и „Житељи тих села, значајан део, користе алтернативне видове превоза, између осталог и линијски такси превоз који их вози по цени аутобуске карте”.

Нишки превозник, у поменутом обавештењу, тврди да су више пута иницирали састанак са челницима Општине Алексинац и наводно тражили од њих да сузбију нелегалан линијски такси превоз, као и да изнађу решење за уређење приградског превоза на територији општине Алексинац, да не би биле укинуте линије.

– С обзиром да наше иницијативе нису уродиле плодом, а ‘Ниш-експрес’ није у могућности да самостално финансира нерентабилне поласке, принуђени смо да прекинемо са одржавање тих полазака – поручио је овај превозник у достављеном нам обавештењу.

Autobuska

Очито да су камен спотицања паре које треба да се издвоје из општинског буџета. У алексиначкој локалној самоуправи се не слажу са изнетим ставовима „Ниш експреса”, а своје виђење ситуације и шта се предузима да се овај проблем реши, како су обећали, јавности ће саопштити ускоро. О том ставу наши читаоци сазнаће већ у сутрашњим објавама.

Што се тиче оштећених путника који поседују месечне карте за јул, а које су већ плаћене, из „Ниш експреса” их упућују да се обрате раднику на шалтеру главне аутобуске станице у Алексинцу ради подношења захтева за повраћај новца за неискоришћени период месечне карте.

 

3 коментара

  1. Не постоји оправдање за превозника који једини обавља превоз на територији општине Алексинац.Цена карата се не коригује, наплаћује се пун износ месечне карте, а даје 30% полазака или се исти укидају.Када питамо возаче, диспечаре они немају на кога да нас упуте.Нечувено!

  2. Smanjen je bio broj putnika na svim linijama zbog bahatosti,nepristojnosti,arogantnog ponasanja vozaca. Slusala sam svakog dana vozaci psuju putnike i ogovaraju ih,znaju oni sve o njihovim porodicama i precima. Kafe,sokovi i neznam jos sta je ispijano u toku voznje a o telefonskim razgovorima koji su se vodili tokom voznje i da ne govorimo. Cena je bila maksimalna,najskuplji prevoz u Srbiji je imao Nis ekspres.

  3. Nis expres je upravu. Oni su sa linijom Zitkovac – Aleksinac pokrivali neprofitabilne linije. Sada kada ima more taksista koji stije na stajalistu autobusa i kradu putnike ni ova linija nije isplativa , pa su slli mino buseve.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × three =