dom zdravlja

U Aleksincu: Raste broj samoizolovanih, a kod jednog lekara potvrđena korona

Među obolelim Aleksinčanima kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa je i jedan medicinski radnik. Prema saopštenju Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS), objavljenom na zvaničnom sajtu ove organizacije, njihov čelni čovek dr Rodoljub Živadinović je pozitivan na virus korona. Dr Živadinović je predsednik ovog pčelarskog udruženja, ali i direktor Doma zdravlja u Aleksincu.

U objavljenom Saopštenju se navodi da je Živadinović poslednjih dana u izolaciji, a rezultati testa stigli su juče.

‒ Trenutno se nalazi u kućnoj izolaciji shodno nalogu lekara. Obećao je da će se ovih dana obratiti javnosti kada mu bude malo bolje, kako bi svi shvatili koliko ovo nije naivna bolest. Zamolio je da ga ne zovete i pitate kako je ni telefonom ni porukama, jer jednostavno ne može da odgovori velikom broju ljudi u kratkom vremenskom periodu. Za pitanja u vezi sa pčelarstvom svakako ostaje otvoren, ali nema snage za kurtoazne razgovore ‒ objavljeno je juče na zvaničnom sajtu SPOS-a. 

Dr Rodoljub Živadinović je lekar epidemiolog, osim što je direktor, i za sada se ne zna kakva je epidemiološka situacija u Domu zdravlja Aleksinac. Iz ove ustanove nema zvaničnog saopštenja, a po nekim našim saznanjima u toku su redovne procedure kada su u pitanju ovakvi slučajevi. Više detalja znaće se nakon utorka, do kada bi trebalo da se završi uzorkovanje osoba koje su bile u kontaktu sa dr Živadinovićem.

Po zvaničnim podacima u protekla dva dana broj lica koja su u samoizolaciji sa područja opštine Aleksinac povećan je za 16, pa ih je 4. aprila bilo 327 umesto 311 kakvi su zvanični podaci za drugi april. Podaci o potvrđenim slučajevima na korona virus se poslednjih dana ne ažuriraju. Po našim nezvaničnim saznanjima, u poslednje vreme se rade testovi, dok su na početku epidemije navodno od 15 slučajeva sa područja naše opštine sa određenim simptomima svi vraćeni u kućnu izolaciju sa određenom terapijom.

 

2 komentara

    1. To bukvalno svi izbegavaju da kažu, počev od glavnog vladinog sajta, jedno iste brojke stoje već danima.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

9 + sixteen =