dom zdravlja

У Алексинцу: Расте број самоизолованих, а код једног лекара потврђена корона

Међу оболелим Алексинчанима код којих је потврђено присуство корона вируса је и један медицински радник. Према саопштењу Савеза пчеларских организација Србије (СПОС), објављеном на званичном сајту ове организације, њихов челни човек др Родољуб Живадиновић је позитиван на вирус корона. Др Живадиновић је председник овог пчеларског удружења, али и директор Дома здравља у Алексинцу.

У објављеном Саопштењу се наводи да је Живадиновић последњих дана у изолацији, а резултати теста стигли су јуче.

‒ Тренутно се налази у кућној изолацији сходно налогу лекара. Обећао је да ће се ових дана обратити јавности када му буде мало боље, како би сви схватили колико ово није наивна болест. Замолио је да га не зовете и питате како је ни телефоном ни порукама, јер једноставно не може да одговори великом броју људи у кратком временском периоду. За питања у вези са пчеларством свакако остаје отворен, али нема снаге за куртоазне разговоре ‒ објављено је јуче на званичном сајту СПОС-а. 

Др Родољуб Живадиновић је лекар епидемиолог, осим што је директор, и за сада се не зна каква је епидемиолошка ситуација у Дому здравља Алексинац. Из ове установе нема званичног саопштења, а по неким нашим сазнањима у току су редовне процедуре када су у питању овакви случајеви. Више детаља знаће се након уторка, до када би требало да се заврши узорковање особа које су биле у контакту са др Живадиновићем.

По званичним подацима у протекла два дана број лица која су у самоизолацији са подручја општине Алексинац повећан је за 16, па их је 4. априла било 327 уместо 311 какви су званични подаци за други април. Подаци о потврђеним случајевима на корона вирус се последњих дана не ажурирају. По нашим незваничним сазнањима, у последње време се раде тестови, док су на почетку епидемије наводно од 15 случајева са подручја наше општине са одређеним симптомима сви враћени у кућну изолацију са одређеном терапијом.

 

2 коментара

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + 1 =