Energetska efikasnost

У Алексинцу обележен Светски дан енергетске ефикасности

Награђивањем најбољих ученичких радова на тему енергетске ефикасности и такмичењем у едукативно-забавној игри „Играј за енергију” данас је у Алексинцу обележен Међународни дан енергетске ефикасности. Прво обележавање овог светског датума, које је уприличено у Дому омладине, организовала је локална самоуправа, уз подршку Министарства рударства и енергетике и Центра за културу и уметност Алексинац.

Поруке о неопходности уштеде енергије најмлађи суграђани, ученици алексиначких школа, послали су кроз ликовне радове и занимљиво обојене обележиваче за књиге. Најбољи ликовни рад имала је Анђела Николић, ученица осмог разреда житковачке школе „Вук Караџић”, док су друго и треће место заузели ђаци алексиначке школе Љупче Николић”, Јован Максимовић, ученик четвртог разреда и Марија Милосављевић, ученица трећег разреда. Захваљујући награђеним радовима, ове две школе добиле су по три комплета игрице „Играј за енергију” немачке организације ГИЗ.

Energetska efikasnost

Најбољи букмаркери умножавани су и дељени учесницима на данашњем скупу, а прва три места освојили су ђаци Основне школе „Аца Синадиновић” из Лоћике, ученице другог разреда истуреног одељења у Грејачу Јана Митић и Леонора Редкин и Даница Живадиновић, ученица петог разреда.
За допринос енергетској ефикасности на локалу награђена је Месна заједница Вукашиновац. Председници села Гордани Васиљевић захвалницу је уручила Марина Солуновић, енергетски менаџер општине Алексинац.

Energetska efikasnost

На крају су ђаци поменуте три школе из Житковца, Алексинца и Лоћике одмерили своје знање о енергетској ефикасности кроз друштвену игру „Играј за енергију”. Иако су сви ђаци показали да поседују одређено знање из ове области, најбоља је била екипа житковачке осмолетке.

Данашње обележавање Међународног дана енергетске ефикасности обогатио је и наступ ученика музичке школе „Владимир Ђорђевић”.

Више фотографија на фејсбук страници Радио Алексинца 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 11 =