У Алексинцу на промоцији књиге и јунаци са Кошара

У сали Дома омладине Центра за културу и уметност Алексинац овог петка, са почетком у 13 часова и 30 минута, биће приређена промоција књиге „Крвава граница” аутора Драгутина Димчевског, потпуковника у пензији и заменика команданта 53. Граничног батаљона Приштинског корпуса током битке на Кошарама.

Књига „Крвава граница” заснована је на изводима аутора из његове радне бележнице и заснива се на догађајима прибележеним током 1998. и 1999. године, не само онима које је он лично доживео, већ и на сећањима бораца, војника и старешина, на документима 53. Граничног батаљона Приштинског корпуса којим је командовао, као и на сведочанствима из књиге „Јунаци отаџбине”. Ово је књига о напору војника и граничара да одбране границу која им је поверена на чување.

О књизи ће поред самог аутора говорити бригадни генерал мр Зоран Лубура, у име издавача Градског одбора СУБНОР-а Врања, потом Драгутинови саборци и војници са Кошара Небојша Џамић и Жарко Стојковић и Животије Жика Милићевић, отац страдалог војника Драгана Милићевића – Шумара.

Организатори промоције књиге „Крвава граница” су Центар за регионални развој „ДАРС” Алексинац у сарадњи са СУБНОР-ом и Удружењем резервних војних старешина.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + one =