То се зове подвиг: два државна првенства и две титуле у једном дану!

У једном истом дану је учествовао на два државна првенства: најпре у Лозници, а онда 120 километара даље у Новом Саду и на оба се окитио златом и титулама државних првака. Оваквим подвигом, поготово када је реч о борилачким спортовима, мало ко се од спортиста може похвалити. Ово изузетно прегнуће начинио је такмичар Џудо и џиу-џицу клуба НиФ из Алексинца Никола Трајковић, момак који бриљантним резултатима апсолутно оправдава статус врхунског спортисте који му је доделило Министарство омладине и спорта Србије.

Но, да кренемо редом.

У суботу је у Лозници је одржано Првенство Србије у џиу-џици на коме су наступили и такмичари Џудо и џиу џицу клуба НИФ. Остварили су изузетан успех: у пет категорија освојили су девет медаља − седам златних и две бронзане.

Златна одличја и титуле првака Србије изборили су: Никола Илић (пионири, – 30 кг), Данијела Јоић (наде, – 63), Лана Додић (наде, +63), Петар Јанкетић (кадети, – 66), Андрија Богдановић (јуниори, – 85), Никола Трајковић (сениори, – 85) и Филип Трајковић (јуниори. + 94 кг). Бронзане медаље освојили су Ненад Ивић (пионири, +50 кг) и Александар Ристић (пионири, – 46 кг).

Истог дана, дакле у суботу, у Новом Саду одржано је и Првенство Србије у самбоу, на коме су „нифовци” наступили у категоријама јуниора и сениора.

И у српској Атини у пуном сјају опет је заблистао Никола Трајковић. У веома јакој конкуренцији, у категорији сениори до 88килограма, освојио је прво место и златну медаљу и тако ушао у спортску историју града на Моравици као спортиста који је у једном дану на два државна првенства освојио две титуле. Оваквим резултатом је, у ствари, поновио прошлогодишњи успех јер је и 2021. године био шампион Србије у џиу-џици и самбоу.

Велики део заслуга за овакве резултате припада свакако и тренеру НИФ-а, Драгану Трајковићу.

Извор насловне фотографије: Џудо и џиу џицу клуб “НИФ”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 3 =