У Вожду о „Читалићима”

У Основној школи „Вожд Карађорђе”, домаћину овогодишњег такмичења у вештини читања и разумевања текста „Читалићи”, данас је одржан састанак општинског тима, на коме је договорен распоред и начин реализације такмичења за нашу општину.

− Најзначајнији партнер у целом пројекту, а за нашу општину једини поред покровитеља Општине Алексинац је Библиотека „Вук Караџић” Алексинац са којом се реализује ово општинско такмичење по принципу који смо установили претходних година. Такмичења се раде у свим школама, док су супервизори и комисије сачињене од наставника из суседних школа. Школа домаћин је „Вожд Карађорђе”, па ће се наставници по завршетку такмичења овде наћи и прегледати тестове – поручила је Маја Радоман Цветићанин, идејни творац „Читалића” и директорка ове алексиначке осмолетке.

Општинско такмичење „Читалића” биће одржано у среду, 16. марта, у већини школа на територији наше општине и на њему ће учествовати велики број ученика – основаца.

Директорка Радоман Цветићанин пожелела је својим ученицима пуно успеха на предстојећем такмичењу у вештини читања и разумевања текста, као што су то показали на недавно одржаним општинским такмичењима из хемије, енглеског језика и математике.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =