Spasilačke vežbe

Сутра српско-руске спасилачке вежбе на Бованском језеру

Програм последњег дана тродневних српско-руских спасилачких вежби, које су јуче отворене у Нишу, почеће сутра активностима на алексиначком делу Бованског језера. Тимови из Србије, Русије, Босне и Херцеговине, Турске, Мађарске, Северне Македоније и Кубе, као и Руско-јерменског хуманитарног центра, демонстрираће спасилачке подухвате приликом ванредних ситуација током једночасовне вежбе, која ће почети у 11 сати.

Показној вежби на језеру, како је најавио МУП, присуствоваће и потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и министар за ванредне ситуације Руске Федерације Јевгениј Зиничев.

Како је раније најављено, на језеру ће бити демонстрирана свеобухватна и сложена вежба, која подразумева гашење шумског пожара из ваздуха, између осталог уз помоћ руских авиона и хеликоптера, спасавање на води и под водом, евакуацију и збрињавање угрожених.

Међународну вежбу у области управљања последицама ванредних ситуација „Србија 2019” организују Министарство унутрашњих послова Републике Србије и Министарство за цивилну заштиту, ванредне ситуације и oтклањање последица елементарних непогода Руске Федерације.

Након показних вежби на Бованском језеру, завршница ће бити уприличена од 16 сати на Тргу Краља Милана у Нишу.

Фото са насловне: МУП

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − 6 =