Концерт за три виолине и ди-џеја

У оквиру Алексиначког летњег фестивала, синоћ је на платоу Дома културе одржан интересантан концерт на коме су наступили чланови Електричног гудачког квартета „Динамика мјузикˮ из Београда. Квартет је основан 2012. године, а чине га три виолине и ди-џеј.

‒ Свирамо и промовишемо првенствено класичну музику, јер смо сви ми академски образовани музичари. Радимо ремикс класичних хитова и обраде поп, рок и филмске музике, а фокусирани смо и на наше велике етно-хитове. У нашем саставу ди-џеј има интересантну улогу и функцију. Он је, заправо, оно што је диригент у симфонијском оркестру, држи нас на окупу и даје нам „музички тепихˮ по коме ходамо и осећамо се сигурно ‒ рекла је за Радио Алексинац Катарина Ранић Чавић, прва виолина у квартету и творац овог музичког састава и већ за 20. септембар најавила нови сусрет с Алексинчанима.

Тада ће се, наиме, у Дому културе одржати програм „Игра боговаˮ у коме ће, осим Електричног гудачког квартета „Динамика мјузикˮ, учествовати и плесна група „Уна сага Сербика“.

Алексиначки летни фестивал наставља се вечерас монодрамом „Не пуцај, бреˮ у којој глуми наш суграђанин Драгослав Ранђеловић Ранђа. Представа почиње у 20 сати и 30 минута у дворишту Завичајног музеја.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × two =