Doder

Промоција романа о забрањеној љубави Србина и Албанке

Писањем могу да се баве сви, неки са више, неки са мање успеха, али када новинар са искуством узме перо у своје руке, онда без сумње настаје књижевно дело које завређује пажњу. Милорад Додеровић, који се већ 40 година професионално бави новинарством, решио је да своја искуства, запажања, идеје, мисли преточи у роман првенац „Хоџина кћи”, који је због саме тематике, истанчаног израза и стила привукао велику пажњу јавности.

Hodžina kći Оквир за причу о забрањеној љубави између Србина и Албанке писац је пронашао баш у свом завичају, Горњој Јабланици, па је и само дело утемељено на реалним основама.

После Београда, Ниша и Новог Сада, роман „Хоџина кћи” биће промовисан у Алексинцу. На промоцији, која је заказана за сутра (13. март) у 19 сати говориће аутор романа Милорад Додеровић.

Додеровић је од 1994. године стални акредитовани дописник програма на српском језику аустралијског државног СБС радија. Поред романа првенца, написао је и политичку биографију лидера косовских Срба Мирослава Шолевића „Како се догодио Шолевић”, затим књигу одабраних интервјуа под насловом „Држим вас за реч”, монографију о познатој нишкој угоститељској породици Мандић „Американац у Нишу”, као и књигу „Борци плачу после рата”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 5 =