„Šumatovacˮ i prijatelji ispratili staru godinu

Tradicionalnim Novogodišnjim koncertom, Aleksinački mešoviti hor „Šumatovacˮ završio je još jednu uspešnu godinu. Radost zbog nagrada i priznanja u 2018. članovi ovog hora su podelili sa svojim gostima: Dečjim horom „Mali vokaliˮ, učenicima muzičke škole „Vladimir Đorđevićˮ, Omladinskim horom CKU i Aleksinačkim gradskim orkestrom i naravno vernom publikom.

„Šumatovacˮ je otvorio koncert izvođenjem Mokranjčeve VIII Pukoveti a potom su usledile pesme „Ajde slušaj, slušaj, Kaleš bre Anđoˮ i „Fatiše koloˮ.

Najmlađi učesnici, članovi Dečjeg hora „Mali vokaliˮ predvođeni profesorom Milanom Petkovićem otpevali su „Vevericuˮ i „Nek svud ljubav sjaˮ a nakon njih publika je bila u prilici da čuje i učenike muzičke škole, Borisa Milojevića sa odseka gitare i Valentinu Jašarević sa odseka solo pevanja. Budućnost horskog pevanja u Aleksincu, članovi Omladinskog hora CKU i njihov dirigent Milja Milovanović predstavili su se numerama „Ademusˮ, „Hallo Djangoˮ i „Swayˮ.

Pevači „Šumatovcaˮ pod vođstvom Marije Stanković Zovko u svoj repertoar su uvrstili i jednu zambijsku narodnu pesmu „Bonse Abaˮ, čuvenu romsku „Čaje šukarijeˮ i napolitansku pesmu „Funikuli, Funikulaˮ a za sam kraj, zajedno sa Aleksinačkim gradskim orkestrom, zapevali „Sve dok je tvoga blagog okaˮ, „Amurske valoveˮ i Verdijevu „Vinsku pesmuˮ. U dobroj atmosferi bis je bio neminovan pa je koncert završen poznatom srpskom pesmom „Igrale se delijeˮkoju je daleke 1916. godine napisao Milorad Petrović Seljančica.

Fotografije sa koncerta možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen + 9 =