Алексинчани положили испит

У Дому културе данас је одржана велика акција добровољног давања крви у којој је драгоцену течност дало 77 давалаца. Акцију су организовали Завод за трансфузију крви из Ниша и Црвени крст Алексинца, уз подршку Клуба добровољних давалаца крви „Хумано срце” из Алексинца и Клуба ДДК „Железничар” из Ниша.

‒ Повод за данашњу акцију је недавна несрећа на пружном прелазу у Доњем Међурову код Ниша у којој је, нажалост, стадало петоро лица и још тридесеторо је повређено, каже Драган Јовановић Лера који је данас дао крв 104. пут. ‒ У недавној прошлости и наша средина је осетила последице великих трагедија, почев од неколико рударских катастрофа, затим саобраћајне несреће код Дољевца до НАТО бомбардовања, па су бројни даваоци крви осетили су потребу да на овај начин искажу своју солидарност и хуманост ‒ наводи Јовановић.

Осим Алексинчана, у данашњој акцији учествовали су и даваоци крви из: Великог Дреновца, Грејача, Тешице, Нозрине, Моравца, Прћиловице, Житковца, Краљева, Суботинца, Мозгова и Бобовишта и чланови Клуба добровољних давалаца крви „Железничар” из Ниша. .

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =