Стигле три награде са ФЕДРАС-а

Након свега месец дана од премијере, представа „Чија је ово нога” Градског позоришта „Театар 91” већ доноси награде у град на Моравици.

Ансамбл „Театара 91” учествовао је на 52. ФЕДРАС-у у Малом Црнићу и „стао на црту” са 10 других позоришта, а где се налази алексиначка представа међу 11 изведених током фестивала сведоче три награде. „Театар 91” је донео Награду за колективну игру, Награду за мушку епизодну улогу коју је добио Срђан Стојадиновић, за улогу Харија Кервурда и трећа награда, која је и најважнија за Театар и ансамбл, и колектив, је признање за ауторски приступ, адаптацију, режију и решење сценског простора Браниславу Недићу.

− Задовољна сам успехом и оним што смо донели у Алексинац, с обзиром на то да је конкуренција велика, да је било 11 представа из Србије. Навешћу пар позоришта: Стара Пазова, Рача, Јагодина, Велика Плана, Смедеревска паланка, а играли су и домаћини са својом представом. Ово је једна велика част да одемо по награде и да наш град, општина, има чиме да се поноси − каже Милена Рашић, уредник позоришног програма Градског позоришта „Театар 91”.

Иначе, у жирију су били драматург Владимир Путник, глумица Моника Ромић и глумац Милорад Мики Дамјановић.

Аутор фотографије: Никола Митић.

Аутор фотографија: Мирослав Животић (Miroslav photography) (преузето са Фејсбук странице Градског позоришта “Театар 91” Алексинац).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × four =