Штаб за ванредне ситуације: Усвојен Годишњи извештај о раду

Чланови Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац су на данашњој седници усвојили Годишњи извештај о раду овог тела за 2022. годину, који је реализован у складу са донетим планом за тај период. Рад Штаба, поред осталог, био је значајан у области доношења мера у циљу ефикасније превенције и заштите становништва када су у питању епидемијска кретања у нашој општини. Такође, било је важних активности спроведених у циљу спречавања ширења и сузбијања заразних болести код људи, али и код животиња.

Прошле године у једном случају Штаб је предложио команданту и председнику општине Алексинац Далибору Радичевићу да на делу територија уведе ванредно стање. То се десило петог октобра након урушавања објеката у Моравичкој улици. Престанак опасности је констатован трећег новембра када је и укинуто ванредно стање.

У усвојеном Извештају општинског штаба наведена су документа и појединачни извештаји којима се бавило ово тело, а наведене су и сарадње са другим органима и организацијама.

Све те активности наведене у Извештају за 2022. годину су реализоване на седам седница, од којих је једна била ванредна, у оквиру 48 тачака.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + six =