Нови изазов: Божићни успон на Ртањ

Овог викенда пред члановима Планинарско-скијашког клуба „Брђанка” из Алексинаца је нови изазов: учешће на јубиларном, 40. по реду Божићном успону на Ртањ, традиционалној акцији коју у суботу организује Омладинско планинарско-скијашко друштво „Драган Радосављевић” из Зајечара.

Учесници ове акције, како нам је рекао председник „Брђанке” Немања Анђелковић, окупиће се у суботу у 6 сати испред Дома културе одакле ће кренуту пут мотела „Балашевић” који се налази поред пута Зајечар – Параћин. У 8.15 сати планирано је отварање акције, а затим се креће на успон.

− И ове године моћи ћемо да изаберемо једну од две стазе; успон северном страном планине дугачак је 15, а јужном страном 14,5 километара. На највишем врху, Шиљку, на надморској висини од 1. 565 метара, требало би да будемо око 13 сати, да би се на стартну позицију вратили до 17 сати − истиче Анђелковић.

Организатор Божићног успона на Ртањ припремио је пригодне награде за учеснике акције, међу којима су златне, сребрне и бронзане значке за три, шест и 10 успона, као и плакете за оне планинаре који су учествовали 15, 20, 25 и 30 пута.

Крајем месеца, тачније 28. и 29. јануара, планинари „Брђанке“ учествоваће у зимском успону на две планине у Бугарској, на Витошу и Рилу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + sixteen =