Сребро Лазару, Софији и Давиду бронза

Богата ризница трофеја Џудо клуба „Алексинац” од недеље је богатија за још три медаље – једну сребрну и две бронзане. Ова одличја млади алексиначки џудисти изборили су на међународном турниру „Слободан Ракић Цакан”, одржаном  у Београду, у Спортском центру „Шумице”, у организацији Џудо клуба „Партизан”. На турниру је, иначе,  учествовало 569 такмичара и такмичарки из Србије, Румуније, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Молдавије и Немачке.

Сребро је припало Лазару Стоиљковићу (ст. пионири, +73 кг), бронзу су освојили Давид Милојевић (мл. пионири, – 66 кг) и Софија Милошевић (ст. пионирке, – 63), док се на пето место пласирала Дуња Ивковић (ст. полетарке, – 38 кг).

− Организација турнира је била одлична, а конкуренција заиста јака. Наш клуб је учествовао са седам такмичара који су ето освојили три медаље и ја сам задовољна постигнутим резултатима, поготово када се има у виду жестока конкуренција − казала је за наш портал Бојана Станковић, тренер ЏК „Алексинац“.

Алексиначки џудисти и овог викенда неће мировати – у недељу ће се такмичити у Нишу на 21. међународном турниру „Ненад Цветковић Цвеле”.

Фотографије: ЏК „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + 2 =