Добијен део средстава за санацију Јужноморавских бригада

У сали Официрског дома у Нишу, прекјуче 14. марта, потписан је Уговор о суфинансирању програма подршке унапређења развоја изразито недовољно развијених општина.

Укупно 320 милиона динара додељено је на 42 локалне самоупрве у Србији, које спадају у четврту категорију по степену развијености. Средства су намењена за реализацију инфраструктурних пројеката.

На конкурс Кабинета министра задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина „Програм подршке унапређења развоја недовољно развијених општина на територији Републике Србијеˮ, јавиле су се 44 локалне самоуправе чији је степен развијености испод 60%.

Само нису подржани пројекти општине Мерошина и Кучево, а разлог је, како је рекао министар без портфеља Новица Тончев, то што нису имале добре пројекте.

Општина Алексинац је, како је објављено на званичном сајту алексиначке локалне самоуправе, добила 8 милиона динара за реализацију пројекта санације оштећења саобраћајнице улице Јужноморавских бригада у Алексинцу. Додељена сума, како наводи исти извор, је 40 одсто од укупне вредности пројекта.

Радови подразумевају израду 50 метара потпорног зида и израду атмосферске канализације у наведеној улици у дужини од 487 метара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 16 =