Опозициони одборник Димић о ребалансу Буџета

Како је и очекивано најагилнији критичар на заседању општинског парламента крајем прошле седмице, приликом усвајања првог овогодишњег ребаланса Буџета општине Алексинац је био опозициони одборник Иван Димић. Осим што сматра да није добро имати годишње велики број измена Буџета, јер то по њему указује да се лоше планира, он је имао примедбе и на висину опредељених средстава за неке од пројеката који се финансирају из општинске касе.

‒ Буџет је и даље расипнички, пре свега у смислу да се не води рачуна о томе шта колико кошта и да су неке цене које се појављују у пројектима заиста невероватне. Када то преведете у данашње трошкове имате ситуацију да нам неки пројекти за пар година поскупе по три пута што изазива сумњу на неке друге ствари осим тога да смо неодгворни. Можда ту има и елемената корупције у неким деловима – појаснио је одборник Димић у изјави за наш медиј изнете ставове за скупштинском говорницом.

Овом одборнику је засметала, како каже, вишегодишња пракса да се ставке у Буџету само преписују.

‒ Други проблем је што нема стратегије, промишљања шта ће бити за пар година, све се своди на грађевинске радове. Извештаји председника су увек у стилу, ради се ово ради се оно, као да смо запослили грађевинце, а не људе који треба да брину о свим областима живота у општини – коментар је овог опозиционог одборника.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 2 =