Смањује се број на евиденцији НСЗ-а у Алексинцу

Према саопштењу о кретању на тржишту рада у Националној служби запошљавања Алексинац, у јуну месецу ове године регистровано је 4.807 лица на евиденцији, од тога нешто више од половине су жене.

Према статистици, незапосленост је у односу на последњи месец минуле године повећана за 9%или ти за 476 лица, а у односу на исти период – јун прошле године, број лица на евиденцији се смањио за 19,7%, односно за 1.180 лица. У односу на предходни месец, у јуну је 148 лица мање на евиденцији него у мају 2022. године.

И даље највеће учешће у регистрованој незапослености, према трајању незапослености, имају лица која на посао чекају до једне године и они чине скоро трећину укупно регистрованих на евиденцији, док, посматрано према годинама старости, највише је лица од 45 до 49 година и њих је нешто више од 13,5% од укупног броја.

Када је реч о структури лица према стручној спреми, на евиденцији нема већих одступања. Још увек је највећи број пријављених са првим степеном и они чине трећину. Са четвртим степеном је скоро четвртина укупног броја евидентираних, а у стопу их прате проценти са трећим степеном стручне спреме.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 17 =