Певачи, спремите се!

Ове године, за две недеље, по 57. пут биће одржана Манифестација „На Морави воденица стара”. Како традиција налаже, у оквиру ове манифестације одржава се и такмичење певача аматера.

Тим поводом отворен је конкурс за све оне који желе да се опробају у певачком умећу. Право учешћа имају сви кандидати старији од 18 година, изузетно 16 година, који се за аудицију пријаве у последњој седмици пред такмичење које ће се одржати 14. јула.

−Пропозиције су не које су биле и ранијих година, а то је сви они који су заинтересовани, који сматрају да су успешни певачи могу да се пријаве. Петочлни жири ће одлучивати о томе ко ће понети прву, другу и трећу награду, а негде из праксе знамо да после ове наше манифестације велики број деце учествује на много већим манифестацијама и улазе у професионалне воде− појашњава Лидија Ракоњац, организатор манифестације.

Иначе, кандидат је обавезан да у пријави наведе називе две песме, од којих ће једна бити споријег ритма, а обе песме морају да припадају кругу српских изворних или народних песама, или песама компонованих у том духу. Одлуком жирија, највише десет најуспешнијих кандидата аудиције такмичиће се на финалној вечери Фестивала. Стручни жири на такмичарској вечери рангира три најбоља кандидата који ће добити новчане награде, а и публика ће имати прилику да гласа за свог фаворита.

Пријављивање се врши преко email namoravivodenicastara@gmail.com, на број телефона 0648115054 или лично код организатора у просторијама Дома културе најкасније до 12 сати 14. јула 2022. године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =