Скоро 1200 јединица крви прикупљено у овој години

Велика новогодишња акција прикупљања крви у Алексинцу заиста је била велика и ван сваких очекивања.

На последњој акцији отвореног типа у овој години, коју су по традицији организовали Клуб добровољних давалаца крви „Хумано срце” из Алексинца и алексиначки Црвени крст, а у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша одазвало се 50 алексинчана, колико је и прикупљено јединица крви. Међу добровољним  даваоцима било је и оних који су се више пута одазивали тако да је један давалац данас по 100. пут дао крв.

Након ове акције, већ сутра, екипа Завода за трансфузију крви из Ниша обрешће се у Грамеру. Према рачуници, у овој години су већ прикупљене 1182 јединице крви.

Према најавама из алексиначког Црвеног крста, у наредној 2023. години планирано је да екипе Завода за трансфузију крви из Ниша посете Алексинац чак 45 пута.

Организатори ових акција поручују да сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да у наредном периоду одлажу због ситуације са корона вирусом. У циљу спречавања преношења Covid-19 инфекције они су за даваоце крви имплементирали додатне мере како би обезбедили довољне количине безбедне крви за трансфузијско лечење.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 14 =