Школа у Трњану обележила свој дан

Свечаном приредбом, уручењем прикладних књига најуспешнијим ученицима, као и одавање признања радницима који су протекле године отишли у пензију, њих троје, данас је у спортској сали матичне Основне школе „Стојан Живковић – Столе” у Трњану обележен Дан установе.

У име колектива, ученицима, запосленима и гостима, обратио се директор Саша Анђелковић, казавши да школа традиционално обележава свој дан 9. мај, али подсетио је да је овај датум и Дан победе над фашизмом, и Дан Европе. Он је похвалио своје колеге, просветне раднике и ученике за постигнуте резултате у протеклој години, за које је казао да нису мали.

‒ Ове године су изузетна постигнућа, што се тиче рада наше установе. Постигнућа у оквиру разних области и сигурно и да наши ученици и њихови ментори су марљиво радили на томе и резултати су значајни и запажени. Од окружних, републичких, чак и међународних такмичења у којима учествују наши ученици. Јесте да смо ми једна мала, специфична средина, са великим бројем насељених места, али ипак се трудимо да ова школа функционише на најбољи могући начин, на највиши ниво, и да апсолутно стварамо повољне услове за све ученике и све запослене ‒ казао је први човек ове школске установе.

Директор Анђелковић је на крају данашњег обележавања Дана школе најуспешнијим ученицима од првог до осмог разреда уручио књиге које ће их подсећати на ове ђачке дане. Тај списак није био мали. За успомену остаће и заједничка фотографија.

Међу многобројним гостима су били и представници алексиначке локалне самоуправе на челу са председником општине Алексинац Далибором Радичевићем, који је и житељ овог места.

Прва школа у Трњану основана је фебруара 1884. године као приватна основна школа. Основна школа из Трњана у садашњем саставу, настала је 30. септембра 1968. године, Решењем Општине Алексинац, спајањем осмогодишњих школа из Гредетина, Доњег Љубеша и Трњана. Школа носи име по првоборцу Стојану Живковићу „Столету”, родом из Трњана, студенту права, настрадалом у Другом светском рату, као родољуб и припадник Комунистичке партије Југославије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × two =