Нови број часописа „Школско звоно”

Поводом Дана Основне школе „Стојан Живковић Столе” у Трњану, изашао је нови број часописа „Школско звоно” који на 50 страна пуног колора даје пресек једногодишњег рада и живота ове образовне установе у којој се образују малишани из 14 алексиначких сеоских насеља.

Осим информативног садржаја у коме се читалац обавештава о школским активностима, успесима ученика, постигнутим резултатима у раду појединих секција, просветним радницима, обележавању значајних датума, у часопису су се нашли и радови самих ђака, чланова новинарске секције, али и стваралаца у другим областима. Ту је и прича о посети песника Власте Н. Ценића одељењу у Гредетину, затим интервју са професорком енглеског језика, али и извештај о учешћу редакције на Сајму алексиначких медија. Све у свему, школска публикација вредна пажње.

 

    

Ово издање „Школског звона” потписале су наставнице српског језика и књижевности Марија Стевановић, главни и одговорни уредник и Наташа Марковић. Редакцију још чине и Соња Станковић, школски библиотекар, Весна Димитријевић, наставник ликовне културе, Марко Терзић, наставник физичког и здравственог васпитања и Мирјана Крстић, педагог школе. У ученичком делу редакције су осмаци Андријана Милошевић, Лазар Костић, Сара Трајковић, Мартина Севдић, Лара Нешић и Анђела Петровић, као и ученици седмог разреда Николина Митровић, Марина Прокић и Лана Јевремовић. Најмлађи члан је Анђелина Терзић, ученица шестог разреда.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × four =