Škola koja zaslužuje pažnju: Učitelji darivali đake novogodišnjim paketićima

Dva prosvetna radnika su pred Novu godinu učinila jedan lep gest koji je izazvao velike simpatije među građanima pomoravskog dela naše opštine. I sami građani su zaslužni što je ova vest došla i do našeg medija. Od njih smo dobili informaciju da su učitelji Slađana Gavrilović i Novica Aritonović iznenadili svoje učenike paketićima koje im je simbolično uručio Deda Mraz nakon novogodišnje priredbe.

Ovi prosvetari rade u osnovnoj školi „Vuk Karadžić”, isturenom odeljenju u Nozrini. Oni su svojim sredstvima nabavili paketiće za preko dvadeset đaka i tako im ulepšali ove praznike. Slađana i Novica su ovo darivanje učinili iz srca i smatrali da tom činu ne treba pridavati veliku medijsku pažnju. Mi smo pak mišljenja da ono što zapazi sredina treba objaviti kao pozitivan primer i podsticaj da je darivanje uzvišen čin i da svako od nas, u svojim mogućnostima, treba obradovati nekog sebi dragog. Ovi prosvetni radnici svojim ponašanjem pokazuju koliko im je draga ova profesija, a i njihovi učenici.

Paketići su bili pravo iznenađenje ne samo za učenike, već i za njihove saradnike, pa i samog direktora škole. Svoju želju da iznenade mališane sačuvali su do samog čina dolaska Deda Mraza.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

3 × 5 =