Девојчица прва беба у 2022. години

У породилишту Опште болнице у Алексинцу, првог дана ове године, у 16 часова и 25 минута рођена је прва беба у 2022. години. Млада Мирјана Марковић из Житковца на свет је донела девојчицу по имену Клаудија. Њој је ово друга беба и порођај је прошао без проблема.

Представници алексиначке локалне самоуправе, председник општине Далибор Радичевић и његова заменица Маријана Радивојевић 2. јануара су породиљи уручили новчани чек и друге прикладне поклоне.

Ове године први пут су родитељи прворођене бебе у години, уместо 50 добили, добили сто хиљада динара. Општина Алексинац је приликом недавног усвајања буџета определила и већа средства за подстицај наталитета, па ће новчана помоћ за сваку рођену бебу, уместо досадашњих 20, сада износити 30 хиљада. Осим ових мера, родитељи добијају и новчана давања предвиђена републичким мерама.

Заменик директора Опште болнице др Сретен Вујошевић је председника упознао са радом породилишта и о активностима на обнављању кадрова. Било је речи и о предстојећим акцијама на доградњи, односно изградњи објеката који ће побољшати и осавременити пружање здравствених услуга грађанима општине Алексинац.

За ове намене биће издвојена значајна средства пре свега из републичке касе, а делом и из општинске.

Преко две деценије алексиначка фабрика „Хајди” својим производима дарује прву бебу рођену у новој години. Тако је било и овог пута, а пакет је уручио Лазар Миловановић, члан породице власника предузећа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × one =