Школа која заслужује пажњу: Учитељи даривали ђаке новогодишњим пакетићима

Два просветна радника су пред Нову годину учинила један леп гест који је изазвао велике симпатије међу грађанима поморавског дела наше општине. И сами грађани су заслужни што је ова вест дошла и до нашег медија. Од њих смо добили информацију да су учитељи Слађана Гавриловић и Новица Аритоновић изненадили своје ученике пакетићима које им је симболично уручио Деда Мраз након новогодишње приредбе.

Ови просветари раде у основној школи „Вук Караџић”, истуреном одељењу у Нозрини. Они су својим средствима набавили пакетиће за преко двадесет ђака и тако им улепшали ове празнике. Слађана и Новица су ово даривање учинили из срца и сматрали да том чину не треба придавати велику медијску пажњу. Ми смо пак мишљења да оно што запази средина треба објавити као позитиван пример и подстицај да је даривање узвишен чин и да свако од нас, у својим могућностима, треба обрадовати неког себи драгог. Ови просветни радници својим понашањем показују колико им је драга ова професија, а и њихови ученици.

Пакетићи су били право изненађење не само за ученике, већ и за њихове сараднике, па и самог директора школе. Своју жељу да изненаде малишане сачували су до самог чина доласка Деда Мраза.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − eleven =