Синоћ „Размажени принцˮ, вечерас представа у част награђених и додела награда

Последње такмичарске вечери овдашњој публици представило се Народно позориште из Лесковца представом „Размажени принцˮ. По тексту Жељка Хубача сценски покрет и режију потписује Игор Дамњановић.

Комад „Размажени принцˮ говори о одрастању деце и сада и некада, о утицају окружења на њихово сазревање, сусретању са првим љубавима и усвајању вечитих животних вредности. Пуна је енергије и шаље снажну поруку: Зло се побеђује љубављу и не постоји препрека која се не може превазићи кад сте окружени људима који вас воле и према којима ви гајите исту емоцију.

Према одлуци жирија VI Позоришног фестивала за децу „ЗИПО 2023ˮ награда „Глумац вечериˮ отишла је у руке Петре Димитријевић. Представници Народног позоришта из Лесковца, Наташи Николић Марјановић, уручена је захвалница за учешће овог позоришта на овогодишњем Фестивалу.

Вечерас, од 19 сати, у част награђених биће одиграна представа „Приче за лаку ноћˮ у извођењу домаћина, Градског позоришта „Театар 91ˮ. Представу је по тексту Душка Радовића режирао Драгослав Ранђеловић, а улоге у овом комаду тумаче Срђан Стојадиновић, Бојан Цветковић и Милица Костић.

По одигравању представе приступиће се свечаном уручењу награда добитницима. Ко су лауреати овогодишњег VI Позоришног фестивала за децу „ЗИПО 2023ˮ можете прочитати у тексту.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × two =