Ко је био најбољи током Фестивала?

Након синоћ одигране представе „Размажени принцˮ Народног позоришта Лесковац завршен је такмичарски део овогодишњег VI Позоришног фестивала за децу „ЗИПО 2023.ˮ.

Стручни жири, који је радио је у саставу Бранислав Недић, драматург и председник жирија и чланови Ивана Недељковић, глумица и Александар Пејаковић, редитељ, је на последњој седници донео следећу одлуку:

Након одгледаних свих шест такмичарских представа жири је једногласно донео одлуку да се специјална награда Фестивала за младу глумицу додели Петри Замбони за улогу Краљице у представи „Принцеза Снежана и 10 патуљакаˮ Народног позоришта из Приштине.

Петра Замбони у улози Краљице

Награда за епизодну улогу припала је Катарини Јовановић за улогу Краљице у представи „Принцеза Снежана и 10 патуљакаˮ позоришта „Пужˮ из Београда.

Катарина Јовановић у улози Краљице

Награда за најбољу костимографију одлази у руке Јелисавете Татућ Чутурило у представи „Баш Челикˮ луткарског позоришта „Пинокиоˮ из Београда, а награда за најбољу сценографију Душану Станковићу у представи „Размажени принцˮ Народног позоришта Лесковац.

Баш Челик
Размажени принц

Награда за најбоље глумачко остварење, према оцени стручног жирија, припала је Кристини Пајкић за улогу Цеце Празноглавић у представи „Црвенкапа и драги вукˮ Шабачког позоришта.

Кристина Пајкић у улози Цеце Празноглавић

Шабачком позоришту припада и награда за најбољу режију и представу у целини, дакле за представу „Цвенкапа и драги вукˮ у режији Миодрага Мишка Динуловића.

Црвенкапа и драги вук

Вечерас након одигране представе у част награђених „Приче за лаку ноћˮ Градског позоришта „Театар 91ˮ биће уручене награде лауреатима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =