autobuska stanica Aleksinac

Šest sela za sada bez autobuskog prevoza

Čak šest sela na području opštine Aleksinac, sa ukupno preko hiljadu stanovnika, ostalo je bez ikakvog autobuskog prevoza. Od početka letnjeg raspusta, kroz Beli Breg, Rsovac, Donji i Gornji Krupac, Prekonozi i Vrelo autobusi više ne saobraćaju.

Predsednik Mesne zajednice Gornji Krupac Žarko Vojinović objašnjava da su do tada tri linije redovno saobraćale i da ne pamti slučaj da u ovim selima nije bilo baš nijednog autobusa.

‒ Za vreme školskog raspusta od tri linije dve su bile ukidane, ali od ponedeljka 17. juna ukinute su sve tri linije na relaciji Aleksinac-Rsovac. Tako da šest sela, koja su obuhvaćena ovom linijom, trenutno nemaju nikakav javni prevoz – kaže Vojinović. 

Pojedinci izražavaju sumnju da su pomenute linije ukinute samo tokom trajanja raspusta i da na ovoj relaciji u tom periodu nema dovoljno putnika.

‒ Mislim da nije zbog toga, postoji određeni broj putnika, ali čak i da je to razlog smatram da mora da postoji bar jedna linija jer je obuhvaćen veliki broj stanovnika – smatra Vojinović. 

U lokalnoj samoupravi nam kažu da su firmi  „Niš-ekspresˮ A.D. sa kojom sarađuju, kada je reč o plaćanju putnih troškova đacima i zaposlenima, poslali zahtev i da se uskoro nadaju odgovoru.

Takođe i našoj redakciji je „Niš-eskpresˮ dao obećanje da će dati odgovor na pitanja do kada će linije biti ukinute i da li postoji šansa da se u skorije vreme vrati bar jedan polazak.

Dok iz „Niš-eskpresaˮ ne stigne, nadamo se pozitivan, odgovor, pojedini stanovnici iz pravca Rsovca koriste linijsko taksi vozilo. Problem je, kako nezvanično čujemo, da taksista sada neće da vozi putnike koji su ranije koristili autobuski prevoz.

U kakvom su se „nebranom grožđuˮ našli oni koji nemaju sosptvene automobile, niti „pravoˮ da se voze taksijem, govori podatak da je najbliža autobuska stanica u Draževcu, od kojih su pomenuta sela udaljena od 12 do 17 kilometara.

 

Jedan komentar

  1. Nešto ne razumem, jel ova vest iz 1946. ili možda 1936 godine?

    (zanimljivo, dole u odgovru postavljaju šifru na nekom stranom jeziku? “three” x 3. Odgovor je, verovatno: = 3three ?)

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × four =