autobuska stanica Aleksinac

Шест села за сада без аутобуског превоза

Чак шест села на подручју општине Алексинац, са укупно преко хиљаду становника, остало је без икаквог аутобуског превоза. Од почетка летњег распуста, кроз Бели Брег, Рсовац, Доњи и Горњи Крупац, Преконози и Врело аутобуси више не саобраћају.

Председник Месне заједнице Горњи Крупац Жарко Војиновић објашњава да су до тада три линије редовно саобраћале и да не памти случај да у овим селима није било баш ниједног аутобуса.

‒ За време школског распуста од три линије две су биле укидане, али од понедељка 17. јуна укинуте су све три линије на релацији Алексинац-Рсовац. Тако да шест села, која су обухваћена овом линијом, тренутно немају никакав јавни превоз – каже Војиновић. 

Појединци изражавају сумњу да су поменуте линије укинуте само током трајања распуста и да на овој релацији у том периоду нема довољно путника.

‒ Мислим да није због тога, постоји одређени број путника, али чак и да је то разлог сматрам да мора да постоји бар једна линија јер је обухваћен велики број становника – сматра Војиновић. 

У локалној самоуправи нам кажу да су фирми  „Ниш-експресˮ А.Д. са којом сарађују, када је реч о плаћању путних трошкова ђацима и запосленима, послали захтев и да се ускоро надају одговору.

Такође и нашој редакцији је „Ниш-ескпресˮ дао обећање да ће дати одговор на питања до када ће линије бити укинуте и да ли постоји шанса да се у скорије време врати бар један полазак.

Док из „Ниш-ескпресаˮ не стигне, надамо се позитиван, одговор, поједини становници из правца Рсовца користе линијско такси возило. Проблем је, како незванично чујемо, да таксиста сада неће да вози путнике који су раније користили аутобуски превоз.

У каквом су се „небраном грожђуˮ нашли они који немају сосптвене аутомобиле, нити „правоˮ да се возе таксијем, говори податак да је најближа аутобуска станица у Дражевцу, од којих су поменута села удаљена од 12 до 17 километара.

 

Један коментар

  1. Nešto ne razumem, jel ova vest iz 1946. ili možda 1936 godine?

    (zanimljivo, dole u odgovru postavljaju šifru na nekom stranom jeziku? “three” x 3. Odgovor je, verovatno: = 3three ?)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 4 =