KUD Bukovik Mozgovo

Seoska slava uz pesmu, igru i kotlić

Duhovni ponedeljak, koji ove godine pada 8. juna, seoska je slava Mozgova. Za razliku od ranijih, pored liturgije i litije do zapisa, ove godina je program proslave upotpunjen sa još nekoliko događaja. Mozgovo

− Kao i prethodnih godina, služi se sveta liturgija od 8 časova u hramu Svete Petke u Slatini, nakon čega je od 9 i 30 planirana litija u polju do starih zapisa. Po povratku iz litije biće osvećenje slavskih darova i rezanje slavskog kolača u porti hrama koje će upotpuniti nastup najmlađih članova Kulturno-umetničkog društva ‘Bukovik’ − najavio je jerej Đorđe Šojić. 

U nastavku proslave seoske slave, od 15 časova u porti hrama biće prvi put održano nadmetanje u kuvanju gulaša u kotliću. Pobednici ovog takmičenja biće proglašeni u večernjem programu koji počinje od 19 sati, a u kome će, pored domaćina, nastupiti i Kulturno-umetničko društvo „Mladost” iz Žitkovca. Pored pesme i muzike KUD-ova, nastupiće i deca iz škole koja će pevati duhovne pesme.

Nakon programa uslediće i opštenarodno veselje u porti hrama uz muziku i piće, a sve u cilju prikupljanja što više sredstava za obnovu hrama Svete Petke.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

5 × four =