KUD Bukovik Mozgovo

Сеоска слава уз песму, игру и котлић

Духовни понедељак, који ове године пада 8. јуна, сеоска је слава Мозгова. За разлику од ранијих, поред литургије и литије до записа, ове година је програм прославе употпуњен са још неколико догађаја. Mozgovo

− Као и претходних година, служи се света литургија од 8 часова у храму Свете Петке у Слатини, након чега је од 9 и 30 планирана литија у пољу до старих записа. По повратку из литије биће освећење славских дарова и резање славског колача у порти храма које ће употпунити наступ најмлађих чланова Културно-уметничког друштва ‘Буковик’ − најавио је јереј Ђорђе Шојић. 

У наставку прославе сеоске славе, од 15 часова у порти храма биће први пут одржано надметање у кувању гулаша у котлићу. Победници овог такмичења биће проглашени у вечерњем програму који почиње од 19 сати, а у коме ће, поред домаћина, наступити и Културно-уметничко друштво „Младост” из Житковца. Поред песме и музике КУД-ова, наступиће и деца из школе која ће певати духовне песме.

Након програма уследиће и општенародно весеље у порти храма уз музику и пиће, а све у циљу прикупљања што више средстава за обнову храма Свете Петке.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 14 =