Stranka Rusa Srbije

Последњи дан: Странка Руса предала листу, радикали прикупљају потписе

На предстојећим локалним изборима у општини Алексинац учествоваће најмање шест одборничких листа, док се за седму још прикупљају потписи подршке. Рок за предају листе за учешће на изборима за одборнике у Скупштини општине Алексинац истиче у поноћ. Данас су у просторијама Општинске изборне комисије, као шесту по реду, представници Странке Руса Србије предали своју одборничку листу са 15 кандидата.

Stranka Rusa SrbijeНосилац листе Странке Руса Србије је актуелни одборник у локалном парламенту Светомир Милановић, пензионер из Нозрине, други је Божидар Милошевић, пензионер из Прћиловице, док је под редним бројем три Душан Јевтић, дипломирани економиста из Моравца.

За локалне изборе у Алексинцу до сада је проглашено пет изборних листи. Под редним бројем један наћи ће се коалиција напредњака („Александар Вучић – За нашу децу”), под два коалиција коју предводе алексиначки социјалисти („Ивица Дачић ‒ Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија – Драган Марковић Палма”), под бројем три Група грађана „Народни покрет”, четврта је листа „Уједињена сељачка странка – Милија Милетић”, а под бројем пет „Иван Димић за бољу општину Алексинац”. Од поменутих кандидата за предстојеће изборе једино су коалиција око напредњака и коалиција СПС-а и Јединствене Србије, предали изборне листе са 41 одборником, колико ће их бити у новом сазиву парламента, у складу са изменама статута.

У току је прикупљање потписа за одборничку листу Српске радикалне странке, која за предају листе има рок до поноћи.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × two =