Selu u pohode

„Селу у походе” у Доњем Сухотну

Центар за културу и уметност обнавља некада веома популарну акцију „Селу у походе”. Прва у низу планираних акција биће реализована већ у недељу, 9. јуна у Дому културе у Доњем Сухотну.

Selu u pohode

‒ ‘Селу у походе’ покрећемо са циљем да оживимо рад културно-уметничких друштава, а самим тим и културно забавни живот младих у онима селима где за то постоје услови. Сухотно је својевремено имало свој КУД, редовно је учествовало на смотрама ‘Културног стваралаштва на селу’ и другим манифестацијама и верујемо да ће се песма и игра вратити у ово село. Поред Сухотна, постоје још нека насеља која су заинтересована да буду део ове акције – рекла нам је директорка ЦКУ Маја Радоман Цветићанин. 

У програму који ће видети мештани Доњег али и Горњег Сухотна учествују културно-уметничка друштва „Бисер” из Дражевца, „Мерак” из Вукашиновца, „Буковик” из Мозгова и „Видовдан” из Великог Дреновца. Наступиће и солиста Сашка Анђелковић из Доњег Адровца и гајдаш Лазар Савић из Сврљига, а Мимица Илић из Великог Дреновца ће спремати традиционално јело Белмуж.

Почетак приредбе је у 20 часова.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + fourteen =