Седница СО: Измена у буџету због мањих прихода

Одборници су на данашњој седници општинског парламента већином гласова усвојили измене и допуне, односно ребаланс, буџета општине Алексинац за 2020. годину. Како се могло чути, последице изазване вирусом корона одразиће се и на општинску касу која ће бити мања за скоро 49 милиона динара. Усвојеним изменама предвиђа се да ће овогодишњи буџет алексиначке локалне самоуправе бити милијарду и 404 милиона динара.

Смањени су прихода од пореза на зараде, због чињенице да су те обавезе послодаваца у три пролећна месеца одложене за наредну годину, као једна од мера помоћи привреди. Код смањења расхода водило се рачуна да то буду средства која нису утрошена због епидемије и која нису неопходна за редовно функционисање локалне самоуправе.

Погледајте: Корона скратила општинску касу 

На данашњем заседању усвојен је и План зимског одржавања општинских путева, улица и јавних површина који обухвата саобраћајнице дуге 152 километра, без улица, и које су подељене у прву и другу групу приоритета чишћења. У наставку седнице Скупштине општине Алексинац на дневном реду су се нашли извештаји о прошлогодишњем раду неколико јавних установа и предузећа.

Скупштина је именовала и председнике и чланове управних одбора у неколико установа, као и председнике и чланове школских одбора у појединим школама. Именовани су у тим колективима и чланови надзорних одбора. На челу управног одбора у градском позоришту наћи ће се Виобран Голубовић из Житковца, Центра за културу и уметност Марко Славковић, такође из Житковца, библиотеке Марија Митић Билић из Лужана и Установе „Липовац” Анита Недељковић из Нозрине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − nine =