Опозициони одборник Иван Димић: Грађевине, само грађевине, а народ нам одлази

Учествујући у дискусији поводом предлога измене општинског буџета за 2020. годину, један од ретких опозиционих одборника у овом сазиву Скупштине општине Алексинац Иван Димић замерио је актуелној власти што се из године у годину дешавају сличне ствари када је у питању трошење јавних пара и финансирање инвестиција.

Он каже да обично страдају пројекти који нису стигли да буду извршени и за које нису одрађене набавке, јер је било неких проблема.

– Наравно за то никад нема одговорности. Нешто се планира у току године, па се онда и ребалансира, а онда дођемо на крају године и кажемо е није овај пројекат било могуће извести, ‘ајде да га скидамо из буџета. То је нека стална појава и ево сад имамо ту ситуацију да су неки пројекти, за које се процењује да неће бити изведени до краја године, бришу из буџета. И то неки, по мом мишљењу, врло важни пројекти, пре свега ови из области образовања. Конверзија у гимназији и енергетска ефикасност у техничкој школи. То су пројекти који су од великог значаја, који доносе уштеде у будућем периоду, а ми их опет нисмо урадили и опет смо их оставили негде по страни и питање је да ли ће бити реализовани и следеће године – казао је Димић за скупштинском говорницом. 

Он је указао присутним колегама да је структура расхода у буџету лоша и да не доприноси развоју средине.

– Оно што није дирано то су плате, потрошња и на крају смо имали ситуацију да нам страда оно што нам обично страда, то су култура и образовање. Овде сам више пута износио да откад је ова власт, протеклих осам година, нисмо имали стратешки готово ниједан пројекат који је у вези са образовањем и културом. Углавном се своди на грађевину, грађевину и грађевину, као да буџет не може да се троши на нешто друго осим на плате и грађевинске радове. Друго изгледа и не знамо да радимо и онда имамо ситуацију коју имамо. Чекамо попис следеће године који ће нам показати да је општина Алексинац сада општина испод 50 хиљада становника. Бојим се драстично испод 50 хиљада – констатовао је, поред осталог, у дужој дискусији о ребалансу буџета одборник Димић, са листе Групе грађана „За бољу општину Алексинац”, иначе члан ДСС-а и некадашњи челник алексиначке локалне самоуправе. 

 

 

Један коментар

  1. To je zato što se građevine vide i AV družina se tako dodvorava narodu rečima vidite šta smo sve napravili mi radimo za narod. U svari je suprotno ali ko će ubediti starce da je tako. Ti si Dimiću dobar čovek ali to više nije bitno.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − eleven =