Седница Фестивалског одбора Фестивала ПИП

Новоизбрани Фестивалски одбор Фестивала првоизведених представа, на својом првој седници одржаној у петак 10. фебруара, донео је важне одлуке везане за наредна два издања фестивала.

Након усвајања извештаја о претходном фестивалу (ПИП 2022), који је оцењен као изузетно добро организован, изабрано је руководство Фестивалског одбора, жири овогодишњег фестивала и селектор фестивала за наредну годину.

Фестивалским одбором, који чине представници општине Алексинац, Центра за културу и уметност, Алексиначке гимназије, Алексиначког позоришта „Дука Јовановић“, као и представници медија и јавних установа, у наредне две године председаваће Драган Јовановић, док ће његов заменик бити Милош Паовић, уредник програма Центра за културу и уметност.

О наградама ће на фестивалу ПИП 2023, који ће бити одржан у новембру, одлучивати жири у саставу глумица Биљана Николић, директор Стеријиног позорја др Мирослав Радоњић и театролог и писац мр Горан Ибрајтер.

Актуелног селектора фестивала ПИП 2023, Небојшу Брадића, који би своју селекцију требало да оконча ко краја јуна ове године, наследиће театролог др Миливоје Млађеновић, који ће бити задужен за селекцију представа за ПИП 2024.

Иначе, Фестивал првоизведених представа (ПИП) први пут је одржан у Алексинцу 2012. и до сада је имао 10 издања. У току 10 претходних фестивала љубитељи позоришта из Алексинца и околине имали су прилику да виде око 50 праизведби најеминентнијих српских позоришта, десет представа у част награђених и више од 150 пратећих програма.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − ten =