Seča stabala

Seča stabala podelila javnost

Nezadovoljstvo dela javnosti odlukom da se zbog rekonstrukcije šetališta poseku drvoredi u delu glavne ulice u Aleksincu, neće uticati na promenu projekta rekonstrukcije. U lokalnoj samoupravi kažu da će seča stabala biti nastavljena narednih dana, uz mogući nadzor policije, što zavisi od ponašanja demonstranata.

Juče je seču lipa prekinula grupa od dvadesetak demonstranata. Nakon što su pala prva stabla, deo građana izašao je na ulice ometajući radnike Komunalnog preduzeća da završe planiranu seču.
U opštini kažu je „Komunalnim uslugama” izdat nalog za seču stabala, a kada oni završe ove radove, izvođač će biti uveden u posao. Rekonstrukciju će obaviti konzorcijum firmi, koju predvodi niški „Agros”.

Predstavnici opozicione Demokratske stranke, čiji je lider Boban Ranđelović jedan od predvodnika demonstranata, najavljuju da će povodom seče stabala odbor ove partije sutra organizovati konferenciju za novinare, koja će se održati na samom šetalištu. Jedan od gostiju, kako je rečeno, biće i Dejan Bulatović predsednik Zelene ekološke partije – Zeleni.

Uređenje pešačke zone u centru Aleksinca zajednički je projekat Ministarstva privrede Republike Srbije i opštine Aleksinac. Ministarstvo je za ovu investiciju izdvojilo 74 miliona dinara, dok lokalna samouprava u Aleksincu, pored istovetnog iznosa, plaća i PDV na celokupnu investiciju koji iznosi oko 30 miliona dinara.

Projektom je predviđeno da sredinom rekonstruisane ulice bude zasađen jedan drvored višegodišnjih sadnica javora.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

twenty + 5 =