Seča stabala

Сеча стабала поделила јавност

Незадовољство дела јавности одлуком да се због реконструкције шеталишта посеку дрвореди у делу главне улице у Алексинцу, неће утицати на промену пројекта реконструкције. У локалној самоуправи кажу да ће сеча стабала бити настављена наредних дана, уз могући надзор полиције, што зависи од понашања демонстраната.

Јуче је сечу липа прекинула група од двадесетак демонстраната. Након што су пала прва стабла, део грађана изашао је на улице ометајући раднике Комуналног предузећа да заврше планирану сечу.
У општини кажу је „Комуналним услугама” издат налог за сечу стабала, а када они заврше ове радове, извођач ће бити уведен у посао. Реконструкцију ће обавити конзорцијум фирми, коју предводи нишки „Агрос”.

Представници опозиционе Демократске странке, чији је лидер Бобан Ранђеловић један од предводника демонстраната, најављују да ће поводом сече стабала одбор ове партије сутра организовати конференцију за новинаре, која ће се одржати на самом шеталишту. Један од гостију, како је речено, биће и Дејан Булатовић председник Зелене еколошке партије – Зелени.

Уређење пешачке зоне у центру Алексинца заједнички је пројекат Министарства привреде Републике Србије и општине Алексинац. Министарство је за ову инвестицију издвојило 74 милиона динара, док локална самоуправа у Алексинцу, поред истоветног износа, плаћа и ПДВ на целокупну инвестицију који износи око 30 милиона динара.

Пројектом је предвиђено да средином реконструисане улице буде засађен један дрворед вишегодишњих садница јавора.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =