Савет за здрављe о епидемији, вакцинацији и петогодишњој Стратегији

Пред члановима Савета за здравље општине Алексинац, као једна од тачака дневног реда нашли су се и извештаји алексиначких здравствених установа о епидемијској ситуацији и одвијању вакцинације.

На основу приложених података може се закључити то да се тренутна епидемијска ситуација смирује. У септембру је било укупно 476 оболелих од вируса Ковид-19 или близу 16 пацијената дневно, док је у октобру откривено 182 новооболеле особе или мање од шест лица на дневном нивоу. Ових дана број евидентираних болесника се креће између једног и три пацијента који имају благе сиптоме.

Што се тиче вакцина против ковида 19 на овдашњем вакционалном пункту, у протекла два месеца дато је 22 прве, 15 комада друге, 17 треће и 122 дозе као четврте вакцине. У току је и вакцинација против сезонског грипа, која је почела крајем септембра и до сада је око 1600 грађана наше општине примило ову заштиту.

Фотографија из архиве

Савет је на јучерашњој седници донео и неколико смерница за израду петогодишње Стратегије, која би требало да обухвати све оне акције које нису спроведене у претходном оваквом документу, али и да сагледају нове околности које су се појавиле у социолошком, економском и демографском смислу. За коначну израду Стратегије биће ангажовано стручно лице.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + four =