Метеоролози најавили датум појаве снега на нашем подручју

Месец октобар нас је напустио са својим топлим, михољским данима, а Републички хидрометеоролошки завод је објавио временску прогнозу за месец новембар и тако најавио када да, отприлике, очекујемо прве снежне, кишне и хладне дане.

Водећи се по информацијама које се налазе на сајту Завода, почевши од прве недеље новембра, у топлом и сувом времену уживаћемо још сутра, док је за време викенда, боље да останемо код куће и склонимо се од могућих кишних дана. Овакво променљиво време ће се смењивати све до 24. новембра, када над нашим градом треба очекивати прве пахуље, које се, највероватније, неће дуго задржати на тлу. Следеће снежне падавине очекују се 28. новембра.

Када су у питању Београд, Нови Сад и Крагујевац, прве падавине се најављују 19. новембра, а на Копаонику шестог, односно на Златибору 12. дана овог месеца.

Овај извор напомиње да се дугорочне временске прогнозе врше првог и петнаестог датума у месецу, па су ове информације само оријентационог карактера и да се ипак уздамо у тачнију, прогнозу за наредних пет дана.

Уз неочекиване временске променене ипак треба да будемо на опрезу и спремни на ћудљиво време овог месеца.

Оваква прогноза са променљивим временом актуелизује савете који се односе на возаче да у овом периоду буду додатно орпезни у саобраћају.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 20 =