Савет за саобраћај одлучивао по захтевима, следи и додела опреме полицији

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима је на јутрошњој седници разматрао неколико захтева установа и појединаца у којима се тражи да ово тело својим одлукама допринесе решавању изнетих проблема.

Дом здравља је дописом обавестио Савет да им је радним даном потребно за прву смену најмање 18, а за другу 14 паркинг места, пошто је већ раније дописом поднео захтев за обезбеђивање паркинга за запослене. За сада овај проблем очито неће бити решен, јер за то не постоје услови. Ова установа је већ добила одређени број паркинг места за службена возила. По свему судећи Савет за сада није пронашао решење овог проблема, јер Дом здравља нема паркинг као Општа болница, па ће запослени морати тренутно да се сналазе као и остали упослени у јавном и приватном сектору.

Општинско тело за саобраћај је поводом Захтева Ловачког удружења „Тигар” – Житковац из Прћиловице за постављањем саобраћајних знакова „Дивљач на путу” на 14 општинских саобраћајница са леве стране Јужне Мораве, одлучило је да тражилац уради елаборат и исти поднесе општинском Одељењу за урбанизам. Локална самоуправа обезбедиће знакове и њихово постављање.

Алексиначка Поликлиника „Макс медик” обратила се са молбом да се постављањем стубића на тротоару заштити њихов улаз од неодговорних возача који ту паркирају возила. Комисија ће обићи терен и поднети извештај Савету. Захтев ОШ „Вук Караџић” из Житковца, да се обезбеде бицикле, кациге и прслуци као награде за учеснике у Акцији „Шта знаш о саобраћају” је прихваћен уз образложење да су Финансијским планом за следећу годину оне и предвиђене. Савет је одлучио и да следеће године подржи пројекат републичке Агенције за безбедност саобраћаја „Пажљивкова смотра” и одредио координаторе.

Чланови Савета су усвојили и одлуку о додели опреме Полицијској станици која ће се користити за унапређење безбедности саобраћаја, а састоји се поред осталог од рачунара и пратеће опреме, као и теста на опијате и друго. Усвојен је и Годишњи извештај о извршеној контроли и оцени стања путева на територији општине Алексинац. Од 39 анализираних општинских путева оценом добар оцењено је њих 11, средње добрих је 8, лоших 12, а као веома лоше је оцењено 8 саобраћајница.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 4 =